Лінійка присвячена Голодомору

Роки, що віддаляють нас від українського го­лодомору, не вивітрили з нам'яті народної жаху пережито­го. Лихоліття 33-го і досі болять невигойною раною в душі кожного українця, бо не було селянської родини в тодішній Україні, яку б обійшла ця біда, коли голодна смерть забирала дітей і їхніх матерів.

Нам необхідно говорити про минуле заради майбутнього тому, що втрата пам'яті породжує бездуховність, яка, ніби ракова пухлина, роз'їдає тіло й душу нації – перекреслює її історію

24 листопада інформаційним сектором учнівського парламенту було проведено тематичну лінійку, присвячену Голодомору 1932-33 років. Історичні факти. З якими знайомились діти підтверджувались фотоматеріалами. Усі присутні вшанували світлу пам'ять жертв голодомору хвилиною скорботи

Ведучі закликали всіх 25 листопада о 16.00запалити свічкувдома на підвіконні, в церкві, біля пам’ятників та пам’ятних знаків жертвам голодоморів, вшанувати пам’ять мільйонів безневинно загиблих українців.

Завершила лінійку учениця 11 класу Гончаренко Марина прем’єрою пісні «Горить свіча», на власні слова та музику місцевого композитора О. Моронделя.

Кiлькiсть переглядiв: 423

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.